Under onsdagskvällen blev det en cykeltur till Skytteklev på Halleberg. Som framgår av höjddiagrammet blev det en rejäl uppförsbacke men också en skön utförstur på hemvägen. Målet var att besöka grottorna som härstammar från kalkbrytningens tidevarv.
Redan i mitten på 1700-talet började man bryta kalk men det var i blygsam skala. Den kalk som finns här ligger som stora insprängda kroppar i alunskiffern och för att bryta den måste man också bryta skiffern.
Arbete med kalkframställningen gick till så att man under vinterhalvåret borrade och sprängde loss kalk och skiffer i schaktet. Det lossprängda materialet slogs sedan sönder i lämplig storlek och lades upp i högar för att sedan under sommarhalvåret brännas i ugnen. Alunskiffern (innehåller olja) måste slås sönder i små skivor för att brinna bra. Ugnarna byggdes upp av sten i sluttningen nedanför schakten. Där las först tändved i botten och sedan varvades skiffer och kalksten tills ugnen var full. Bränningen tog omkring 14 dagar och de största ugnarna kunde ge upp till 700 hektoliter kalk.