fredag 3 maj 2024

Klassisk stafett …



Under helgen avgörs den klassiska stafetten 10-mila och i år blir det tuff och utmanande terräng strax utanför Nynäshamn. Inför årets tävling har ett antal förändringar gjorts vad gäller upplägg, banlängder etc.

Som vanligt när förändringar genomförs finns det påhejare, nejsägare och en större massa som egentligen inte bryr sig. 

Noterar att kritikerna kan delas upp i två kategorier; traditionalister som vill att det ska vara som det alltid har varit samt tuffingarna som inte vill se kortare banor ... tävlingen ska vara hård, tuff och rejält utslagsgivande.


Själv tillhör jag bu-eller-bä-gänget; det vill säga har egentligen ingen uppfattning, tar inte ställning och höjer inte det minsta på ögonbrynen. Dock är jag övertygad om att det blir sportsliga och rättvisa förhållanden oavsett om damerna har nattsträckor och herrtävlingen tar paus några timmar efter tre avverkade sträckor.


Vi kommer att följa tävlingen på distans med hjälp av sociala medier och allt vad det heter. De två äldsta barnbarnen springer i ett kombinationslag med Uddevalla OK. Den egna klubben har inte tillräckligt med herrlöpare så juniorgänget på fyra löpare kompletterar grannklubben. Dock ställer Vänersborgs SK upp med ett damlag, sex sträckor varav två i nattens mörker. Svärdotter Emelie ska enligt UK springa startsträckan.


När vi inte tar del av uppgörelserna i Södertörnsskogen är tanken att vi ska delta i två medeldistanstävlingar. På lördag är det Gällstad som gäller och på söndag Olsfors mellan Göteborg och Borås.