tisdag 7 maj 2024

Upprustning …

Läste i den lokala avisan,TTELA, att Vänersborgs kommun ska renovera och rusta upp idrottshallar och omklädningsrum. Lyfte något på ögonbrynen då jag kände igen rubrikerna från ett knappt decennium sedan eller när det nu var. Gjorde man ingenting då, var det bara tomt prat? Uppenbarligen var det så, tomt prat alltså.

Med lite besserwisserattityd frågar man sig varför det emellanåt kommer larmrapporter om nedslitna lokaler, färg som flagnar i duschutrymmen och sunkighet som bitit sig fast i kommunala ldrottsanläggningar. Varför denna lå-gå-mentalitet? Saknas pengarna eller är det en vedertagen attityd och accepterad inställning. Kan naturligtvis förstå att det är mera glansfullt och betydligt roligare att projektera och satsa på nya anläggningar istället för att renovera, fixa till och underhålla.


Men det drabbar nyttjarna. Det är inte särskilt lustfyllt att vistas i och byta om i nedgångna och sjaskiga utrymmen. Risken är också stor att förstörelse och nedskräpning eskalerar när underhållet är satt på undantag.

Det kan inte heller vara särskilt önskvärt för en kommun som står värd för olika idrottsliga evenemang att gästerna möts av av risiga och ruffiga miljöer.




Därför ... är det bra att man i Vänersborg äntligen tar itu med detta och ett medskick är att man redan nu gör en plan och avsätter resurser för att levandehålla god standard och fräscha förhållanden.