torsdag 2 maj 2024

Wow vilken härlig dag …

Vi drog iväg tidigt, tidigt från Vänersborg den första maj. Målet var Ulricehamn och en dag med två tävlingar. Först en sprint följt av tre timmars vila och sedan en medeldistans.

Vädergudarna var på sällsynt bra humör och bjöd på blå himmel, sol, vindstilla och över 20 grader ... det var så otroligt skönt på arenan. Vilan mellan löpen avnjöts tillbakalutad med omväxlande småsnack och med airpods i öronen. 




Barnbarn #2 har gott "flyt" nu. Han vann både sprinten och medeln och segrade sammanlagt i poängtävlingen Västgötatoppen. Själv fixade jag till säsongens sjätte seger på sprinten. 




Medeldistansen avgjordes i ett terrängområde som jag sprang i för så där 50 år sedan. På den tiden var vi några som åkte och tränade i terrängområden och på banor från SM-tävlingar. 1963 avgjordes SM-stafetten för herrar i de branta bergen nordväst om Ulricehamn. Vi var där några år senare och sprang på en grön-vit-svart-blå kurvbildskarta i skala 1:25 000. I kartklippen ovan framgår tydligt att förutsättningarna har förändrats och utvecklats genom åren. Konstaterar att kontroll #13 då var nästan densamma som gårdagens sjätte kontroll.


Gårdagens arrangemang var av höjdarklass och Ulricehamns OK bjöd verkligen till. Naturligtvis bidrog det härliga vårvädret till upplevelsen och därför dröjde vi oss kvar länge efter målgång.