måndag 4 juni 2018

Återhämtning ...

Så är det nu den årliga gräsänklingsveckan när hustrun begivit sig söderut för en vecka på hästryggen. Denna gång är det Albanien av alla länder som gäller. 
Har själv varit där vid två tillfällen. Första gången var det orientering som gällde strax utanför huvudstaden Tirana. Den andra trippen dit var ett tjänsteuppdrag. Det var ett samverkansprojekt mellan svensk idrott och deras Olympiska kommitté.
Albanien var en gång i tiden ett av europas mest slutna länder under ledning av den kommunistiske diktatorn Enver Hoxha. Idag är det ett av europas fattigaste länder och man kämpar bland annat för att bli ett turistland. Förutsättningarna är goda om man bara får lite ordning och reda kring allt det vardagliga och grundläggande i samhällsstrukturen.

På hemmaplan var det återhämtning efter helgens sprinttävlingar. Det blir långa och tröttande dagar med dubbelsprint på lördagen och Sommarlandssprinten på söndag och detta i närmare 30 graders värme. Alltså, idag lugn dag med lugn cykling som avslutades med bad. Hustrun har proklamerat bad varje dag så det var bara att kasta sig i Vänerns böljor. Graderna var över 20 och kändes klart skönt.