söndag 17 juni 2018

Tre plus en ...

Två intensiva dygn med fyra tävlingar är över. Det är fullt upp med att förflytta sig mellan olika tävlingsområden i Helsingborg och Helsingör. Däremellan gäller matintag och andra förberedelser.

Tävlingen Tre Skåningar och en Dansk är trots det tajta programmet ett kul arrangemang. Banorna är kortare än normalt och terrängen varierar mellan stadsbebyggelse, bushiga skogsområden och bokskog.




Boendet tillsammans med barn och barnbarn hos goda vänner i Helsingborg är verkligen trivsamt. Lördagskvällens grillbuffé i värdparets kolonistuga var en höjdare trots att det kom en intensiv slagregnsskur.


Närmare 1000 deltagare fanns på startlinjen och många är de som deltar år efter år. 

Danmarksetappen med färjetransport är alltid uppskattad. God mat och möjligheter att köpa ölflak är ett uppskattat inslag.


Avslutningsetappen avgörs alltid i Pålsjöskog. Snabblöpt men inte helt lätt i bokskogen. Lite regn denna dag störde välbehagskänslan men sannolikt behövdes dropparna för det har varit rejält torrt i över en månads tid. Ytterligare en 3S & 1D är avklarad. Det har blivit många genom åren.