lördag 9 juni 2018

Väntan ...

Sista dagen som gräsänkling. Nu gäller det att röja upp och återställa ordningen efter alla utsvävningar ... nåja, det har blivit sparsamt med utsvävningar, bara uteätning på Laxbutiken i Ljungskile och en på klassiska Koppargrillen i Vänersborg samt två mellrudsöl. 
Ikväll har barnbarn föräldrafritt och ska passa farfar. På programmet: kvällsbada, äta ute och sedan kolla fotboll. Ska bli spännande att se hur Sverige klarar sig i VM-genrepet.


Så himla kul att Sverige kvalificerade sig men så himla tråkigt att inte Zlatan är med. Kan inte förstå varför han inte platsade. Visst är han udda, visst har han kanske svårt att inordna sig i lagsammanhanget men han är ju Zlatan! Han kan göra mål, överraska, chocka, göra det oväntade ... han behövs! Han skulle definitivt behövas i Janne Anderssons rockärm.

Tidigare under dagen bar det iväg på cykeln. Passerade Ursand och har aldrig tidigare skådat så mycket folk där. Bert lyckas onekligen med sitt resortprojekt. Det som inte var lyckat var det tänkta lunchbesöket på restaurangen vid Vänerkanten. Efter att ha väntat i 35 minuter på att få beställa var det bara att ge upp. Vid grannbordet hade man fått vänta över timmen sedan man beställt sin mat. I köket får Berts medarbetare "öka farta".

Imorgon är det en stor dag. Äldste sonen jubilerar och ska uppvaktas.