torsdag 18 november 2021

Stick #3 …

Igår blev stick i både vänster som höger arm. Influensaspruta i den ena armen och den tredje covidsprutan i den andra. Denna gång bar vaccinet Pfizers varumärke.  Förhoppningsvis är nu skyddet gott mot både det ena och det andra. 

Genom åren har det blivit många sprutor mot allt möjligt och detta särskilt under åren på södra halvklotet med många konstiga tropiska sjukdomar. Har egentligen aldrig övervägt om det finns risker och biverkningar. Enda gången det var aktuellt gällde en gula-febern-spruta för ett antal år sedan. Den är tydligen lite förrädisk men nödvändig om man ska kunna resa in i några centralamerikanska länder. Fick underteckna att den togs på egen risk. Hade jag avstått hade det också inneburit att jag avstått från inresa. 




Noterar att nu blir det krav på vaccinationsbevis i sammanhang när fler än 100 personer möts inomhus. En och annan antivaxare lär förmodligen oja och beklaga sig men jag tror inte att det blir så många tycka-synd-om-sympatier. Det är ett val man gör när man avstår och alla vägval har sina konsekvenser. En ganska så enkel logik!