lördag 27 november 2021

Är en snövinter på gång …

Så var det premiär för längdskidåkarnas World Cup och det inleddes med herrarnas lopp över 15 km. Ny TV-kanal gällde men det var samma upplägg som statstelevisionens vinterstudion. Kommentarerna från de initierade var desamma som det alltid varit. Även denna säsong undrade man över vart Calle Halfvarssons form tagit vägen. Han stakade in på 35:e plats men blev trots detta nästbästa svenska deltagare. Tungt denna dag för de blågula herrarna.




I väntan på tjejernas uppgörelse passade det bra med lite orientering mitt på dagen. Det blev ett löp på en av veckans banor nordost om Restad i Vänersborg. Där bjöds det på detaljrik småkuperad terräng, en mycket bra karta och kul banor. Målgång precis innan ett snöoväder drog in och färgade marken vit. Måtte det bara vara ett "skrämskott" som inte återkommer.


Efter värmande dusch var det så skönt att sjunka ner i soffan, trycka på knappen som ger horisontalläge, slå på TV:n och kolla in damernas 10 kilometer från finska Ruka. Oj, oj så kul att Frida Karlsson spöade Therese Johaug ... men det var inte lika kul det som pågick utanför husknuten, vitt överallt ...