fredag 26 november 2021

Röra och träta …

Igår var riksdagens timide talman minst sagt uppretad. Huvuddelen av gallan spyddes på Miljöpartiet. Han menade att de hade mörkat och fulspelat vid överläggningarna innan omröstningen av ny statsminiser och statsbudgeten för 2022. Det är sällan han läxar upp partier och deras företrädare så uppenbarligen har ett rejält övertramp begåtts.


Magdalena Andersson verkade inte särskilt bekymrad när det stod klart att Per och Märta hade schappat. Gissar att hon genom åren blivit rejält trött på MP:s nycker, prioriteringar och utspel. Sossarna har fått baxa fram åtgärder som det så kallade friåret, subventionerade cyklar, skatt på bärkassar och subventioner till stora SUV:ar för att nämna några besynnerliga upptåg.

Den blivande statsministern såg inte heller några problem med att regera med den borgliga budgeten. Detta tvärtemot Per och Märta som menade att det var bland det värsta de kunde tänka sig.




Man undrar så där lite häpet om man under de senaste samverkansåren inte snackade med varandra som regeringsledamöter plägar göra. 

För dryga två decennier sedan myntade Carl Bildt begreppet "den rödgröna röran" när han debatterade med Ingvar Carlsson och nu verkar det som om man också kan prata om "den rödgröna trätan".