lördag 31 augusti 2024

Hösthärligt …

Underbart härligt höstväder var det idag på Götaälvdalsträffen. Arrangerande OK Gipen bjöd på en välarrangerad tävling i kuperad terräng och på kul banor. Självklart blev det efteråt bad i sjön Lille Vektor. Det blev också ett långt eftersnack med fika på gräsmattan utanför klubbtorpet Delsbo.



Många var frågorna varför jag inte sprang veteran-SM i Uppland. Har aldrig direkt lockats av "mästerskapsvärdighet" för att man ska delta på en tävling. Det är tävlingstillfället som sådant som är intressant typ annorlunda och speciell terräng. Denna helg fanns dessutom två fina arrangemang i närområdet dels nämnda Götaälvdalsträffen och imorgon Vargsöndan på södra delen av Hunneberg.

torsdag 29 augusti 2024

Väster- och österut …

Oj vilken varm dag ... graderna drog upp mot 27-28. Läge för att dra till kusten och det blev favoritstället Saxenhov. Vi var helt ensamma där den första timmen men efter hand strömmade fler badsugna till. Härligt, härligt var det och vi bröt upp under eftermiddagen för kvällens begivenhet ... orientering i Skaraborg. 




Vi deltog i Främmestads IK:s poängtävling och detta i sensommarvärmen. Det var kvalmigt och det var svettigt i fin terräng och på en kul bana. Rapporter kom om åskoväder men vi klarade oss. Trots sommarkänsla känns det och märks det att hösten är på gång, mörkret smyger på strax efter åtta.


onsdag 28 augusti 2024

Sommarväder på besök …

Igår gav vi lingonplock en sista chans. Det har varit klent med bär i närområdet ... inga blåbär och begränsat med skogens röda guld. Vi cyklade och vandrade till det sedvanliga stället men återvände så gott som tomhänta. Nu lägger vi ner för i år!


Dock avlyser vi inte skogsbesök om det står orientering på programmet. 3-stads-veteranernas onsdagslöp avverkades strax nordväst om Trollhättan. Det var cykelavstånd hemifrån och då vädret var sommarskönt cyklade vi dit. Pinnig och bushig terräng bjöds det på och dessutom var kartan inte up-to-date. Då känns det så där lagom lustfyllt precis efter målgång men någon halvtimma senare rycks det bara på axlarna ... inte plats för gnäll när solen skiner och graderna är sådär 25-26.




Det blev en lång "eftersnacklunch" med thaikäk på tallriken i Överby Shoppingcenter. 

måndag 26 augusti 2024

Blött, blött …

Det tokregnade i Vänersborg på söndagsmorgonen när vi drog västerut till Tanum och Bohuslän-dals distriktsmästerskap i långdistans. Tävlingsterrängen var som förväntades; stark kupering, bitvis mycket svårframkomliga partier samt detaljrikt. Det var också rejält blött i skogen typ stigar som nästan var som bäckar.




Lyckades vinna H70-klassen men det blev ingen DM-medalj eftersom man då måste representera en klubb i distriktet. Arrangerande Kvillebyns SK levererade ett i allra högsta grad förstklassigt arrangemang. Ingen möda hade besparats vad gäller alla kringarrangemang.

Vädergudarna belönade också arrangörerna genom att bjuda på soligt och fint väder under tävlingstimmarna.


Efter loppet väntade det nästan obligatoriska besöket på "Sportshopen" när man är i Tanumstrakten. Utbudet av sportiga kläder och träningsskor är minst sagt stort. Dock investerade jag inte i något denna dag ... till Gunillas förvåning eller var det förnöjsamhet.


På väg hem kom meddelande om avstängda vägar ... det ymniga regnandet under nattens timmar hade lagt åkrar och några vägar under vatten. Det blev en lång omsväng innan vi kunde styra åt Vänersborg.

söndag 25 augusti 2024

Njutardag …

Igår bjöds vi på en mycket välarrangerad tävling i skogarna runt Horla sydväst om Vårgårda. Fredagens storm och oväder hade dessutom dragit förbi så det var gött löpväder.




Terrängen var underbart härlig och det var minimalt med pinniga och bushiga områden, karta och banor av högsta klass ... det kan inte bli så mycket bättre!

Närmare 600 deltagare mötte upp i kampen om DM-medaljer i Västgötadistriktet på medeldistans.

Äldsta barnbarnet grejade hem segern i H18-klassen med en dryg minut tillgodo till tvåan. Vänersborgs SK fick ytterligare två distriktsmästare.


Idag överger vi distriktet och väljer att tävla i Bohuslän-Dal. På programmet står DM i långdistans och det blir scenförändring vad gäller terrängen; … måttlig till medelstark kupering. Partier med mycket god framkomlighet (hällmarker och gles tallskog), blandat med svårframkomliga skogsområden men med relativt bra sikt och flera lättlöpta stråk igenom. Höjdpartier med många små och stora branter. Drivningsvägar är i regel tunglöpta med högt gräs, djupa hjulspår och emellanåt mycket vatten.


Idag blir det en dag med utmaningar i tuff bohusterräng!

lördag 24 augusti 2024

Fixardag …

Igår var en dag som kännetecknades av "basbestyr". Det började med städning/sanering av stor lägenhet ... dammsugning ... toalettrengöring ... sopsortering ... kylskåpsrengöring osv. 




Det fortsatte med inköp av basvaror ... mat ... rengöringsmedel ... hushållspapper ... osv.

Sedan pantades tomburkar ... återvinningen fylldes på ... garaget blev av med diverse skräp.


Så väntade sortering av träningskläder och skor av olika karaktär, det handlar inte om bara några par! Sakta men säkert börjar också hösten smyga sig på vilket kräver anpassad utrustning. Oj, så många prylarna är (eller har blivit) för att skogssporta, gymma, cykla och frilufta. Noterar att man lätt glömmer bort vad man har i gömmorna. Ute ur öga, ute ur sinne säger en klassisk tankeramsa.


Nu var det inte så jobbigt att huvudsakligen befinna sig inomhus denna dag och sysselsätta sig med städ och plock. Oväder eller var det storm drog över Vänersborg ... regn i massor och vinande vindar.


Det kändes skönt när allt var fixat, lite halvdåligt samvete försvann ... nu är det bara att leva på som vanligt igen och förtränga att om ett tag krävs ännu en lång dag med basbestyr.

torsdag 22 augusti 2024

Nederbörd …

Regn, regn under förmiddagen mötte oss under gårdagen vid Stora Skarsjön öster om Ljungskile. Det blev en blöt tillställning för de 50 veteranerna som mötte upp på onsdagslöpet. Trots regnet var det härligt löpväder och var man inte tillräckligt blöt inbjöd Skarsjön till ytterligare väta ... det blev ett härligt dopp! Banläggare Clyde var välförsedd med utrustning för att skydda sig från nederbörden.




Dagens eftersnackslunch intogs på Laxbutiken och på "snakketoppen" idag återfanns uppförandekoder vid bridgetävlingar samt Uddevalla kommuns agerande och förhållningssätt vad gäller badbryggor ... bägge samtalsämnena levererade intressanta och tankeväckande om inte häpnadsväckande inspel.


onsdag 21 augusti 2024

Ungefär som vanligt …

Mycket orienteringsfokus under gårdagen (typ den ena dagen är det si och den andra likadant). Förmiddagen ägnades åt banläggning framför datorn. Det var förberedelser inför tävlingsarrangemanget i början på oktober. Har tidigare kollat in terrängen för att få en uppfattning om framkomlighet och karaktär. Nu handlade det om bansträckningar och kontroller för de olika banorna. 


Under tidig eftermiddag blev det TV-soffan för att kolla in EM-stafetterna. Tycker att stafetter oftast är roligast att kolla in och det blev några timmar med spännande underhållning ... dramatik ... glädje ... tårar ... men "bara" silver och brons för de blågula. 




Detta gav inspiration att under kvällen delta i en träningsorientering tillsammans med löpare från grannklubbarna. Ett 50-tal deltagare mötte upp i terrängen runt Ursand Resort och detta i sensommarhärligt väder.


Efter en natts sömn är det nu bara att förbereda sig inför förmiddagens begivenhet; veteranorientering i skogarna öster om Ljungskile ... den ena dagen är det si och den andra likadant. 


tisdag 20 augusti 2024

Vardag och som vanligt …

Nu är vardagen här igen, sa grannen: ... jobb ... skola för barnen ... köra till träningar ... ingen sovmorron ... ett år till nästa semester. 

Som numera erfaren pensionär märks det inte och känns det inte lika påtagligt men visst är det "vardag" igen. På orienteringsfronten blir det nu som alla andra månadsskiften augusti-september DM-tävlingar.




Dessa mästerskap är på gränsen till heliga om inte helgade inom skogssporten. Ifrågasätts företeelsen möter man blickar av oförståelse och kallsinnighet. Har inte träffat på eller mött någon annan idrott där distriktsmästerskap fortfarande har så hög status speciellt bland de som passerat 40-50-årsgränsen.


Den egna inställningen till DM-tävlingar är neutralt. Det leder inte till någon extra pulshöjning. Det kvittar om ett arrangemang har DM-etikett eller inte, det är tävlingstillfället som är det intressanta och lockande. 

Sedan några år tillbaka är DM-arrangemang "öppna" även för löpare som inte tillhör distriktet i fråga. Det är bra. Då kan man välja vilket distikt man deltar i. Dock tävlar man då inte om DM-tecken.

Tävlingsprogrammet är i närtid späckat av arrangemang då varje distrikt (landskap) med stolthet fixar sina egna DM även om deltagarantalet är lågt. Så är man ute efter tävlingstillfällen är det gyllene tider.


Kommande helg väljer vi på lördag det egna distriktets mästerskap i medeldistans men vi skippar söndagens DM-stafett. Då drar vi åt nordväst, till Kvillebyn, och springer Bohuslän-Dals långdistans.

 

söndag 18 augusti 2024

3 x koll …

Dagen idag har handlat om "koll" ...koll av uppdatering/revidering av karta ... koll i lingonmarkerna om det finns några bär ... koll av TV-sändningen från EM i långdistansorientering.




Under några förmiddagstimmar gjordes en "kvalitetskontroll" av kartan som ska användas vid den egna klubbens tävlingsarrangemang den 6:e oktober. Konstaterade att Göran O. gör ett gott jobb ... det blir en riktigt bra karta.


De senaste fem-sex åren har vi plockat många blåbär och lingon. I år visade det sig att blåbären lyste med sin frånvaro i våra bärmarker ... men finns det några lingon ... jodå fast inte alls lika mycket som de senaste åren. 


Hela eftermiddagen satt jag tillbakalutad i TV-soffan och kollade på kampen om EM-medaljer. Det var så imponerade att följa Tove Alexanderssons framfart i den tuffa ungerska terrängen ... hon är otrolig!

lördag 17 augusti 2024

Löp och EM-koll ..

Ett flackt men huvudsakligen lättframkomligt område bjöd Ostlöpet på idag, ett arrangemang av Falköpings AIK. Skönt höstväder men trots mörka moln i väster kom det ingen nederbörd. Ett fint arrangemang men oj vad man saknade möjligheten till fri minutstart, det blev nu ett onödigt långt utdraget startfält med väntan, väntan.




Väl hemkomna blev det ytterligare orientering sittandes i TV-soffan. EM i medeldistans avgjordes i Ungern i över 30 graders värme och i synnerligen tuff terräng ... det var svårt och kuperat!

Imorgon blir det sannolikt ytterligare några timmar i soffan för att följa långdistansen. Dock inget eget tävlande då det saknas arrangemang i Västsverige. Märkligt, märkligt att det inte finns någon arrangör detta attraktiva datum ... någonstans har det blivit en planeringsmiss.

torsdag 15 augusti 2024

Platt och flackt …

Under tidig förmiddag satte vi oss i bilen. Sju mil senare rattade vi in på en gräsplätt i Lidköpings utkanter. Där var allt förberett för skaraborgarnas veteranorientering. Omkring 150 deltagare var på plats.



Dagens område var platt. Bortsett från en liten höjd fanns det inte en enda höjdkurva. Det var vägar, stigar, diken och beståndsgränser och ganska lättorienterat. Det fanns en hel del grönområden men om man höll sig utanför dessa var det löpvänligt. Meteorologerna hade varnat för regn men det var bara tunna moln och varmt.




Vid starten fanns ett för mig välbekant ansikte. Hans Ekberg tillhörde landslaget under sent 60-tal och vann bland annat natt-SM 1967. En tävling som avgjordes i skogarna runt Kobergs slott ... alltid kul att träffa gamla bekanta och växla ord och minnen.


onsdag 14 augusti 2024

Höstpremiär …

Idag var det höstpremiär för 3-stads-veteranernas onsdagsorientering. Färden ställdes till det lilla dalsländska samhället Stigen. En tätort som hade sin blomstringstid för så där 70 år sedan. 1950 var 350 personer anställda vid fabriken med spinneri och väveri. Verksamheten upphörde helt under slutet av 80-talet. Några äldre byggnader står kvar som minnesmärken från den tiden.


72 deltagare dök upp och inledningsvis bjöds det på några regndroppar men sedan försökte solen tränga igenom ett tunt molntäcke. Dalslandsterrängen är tuff och bitvis var terrängen vresig och pinnig. Efter loppet kändes det därför skönt att bada i Bovattnet.




Som vanligt blev det fika och eftersnack och allas vår Majvor fixade vädjande till sig något ätbart. Dock var Gunnar B. obeveklig, det blev inte ens en liten smula trots gott uppförande och underdånighet.


tisdag 13 augusti 2024

Arrangemang på gång …

Om knappt två månader har den egna klubben ett större arrangemang och idag har nedanstående inbjudan publicerats.




Just nu pågår en revidering och uppdatering av kartan som ska användas. Ett jobb som görs av Göran Olsson från Idefjordens SK. Det är en grannlaga uppgift då det händer mycket i ett stadsnära skogsområde typ nya stigar och stråk.

Själv ska jag tillsammans med klubbkompisen Peter svara för banläggningen ... ett kul jobb speciellt när en "färsk" karta står till förfogande. Gunilla är tävlingsledare och hon räknar med att ett 50-tal funktionärer kommer att vara engagerade. 

måndag 12 augusti 2024

Avslut …

Det blev ytterligare en seger den gångna helgen för barnbarn #2 på medeldistansen i "Bauertrampet" utanför Jönköping. Hans storebror blev trea och mamma toppade D40-klassen. Det var tunglöpt terräng där man verkligen fick bekänna färg i det underbart härliga och soliga vädret. 




Igår avslutades också OS och det blev sent i säng ... avslutningshögtiden kollades in på TV och naturligtvis alla tillbakablickar, minnesbilder och händelser. Under drygt två veckor har OS varit i fokus men trots mycket fokus är det så många grenar man haft nollkoll på typ breakdance, snabbklättring och surfing.



lördag 10 augusti 2024

Jobbigt, jobbigt …



Terrängen var tuff denna lördag i skogarna sydväst om Jönköping. Det var brant, brant och tungt, tungt! Med råge de jobbigaste förhållandena detta år. Men ... de två äldsta barnbarnen trivdes och levererade fina lopp. Liam blev tvåa i H18 och lillebror Gabbe toppade H16-klassen. Detta efter ett så gott som felfritt lopp och orken fanns där - kul!



Om en vecka flyttar han till just Jönköping för att under tre år plugga och träna på orienteringsgymnasiet. För Jonas och Emelie blir det barnfritt under veckorna då bägge sönerna nu ska plugga och bo på annan ort.

Imorgon väntar ytterligare en tävling i samma terränglåda. Förmodligen inte lika jobbigt som idag då det handlar om medeldistans.
Ikväll väntar käk på Thairestaurang som uppladdning inför OS-finalen i beachvolley - förhoppningsvis en spännande match och förhoppningsvis ett blå-gult guld.

fredag 9 augusti 2024

OS hela långa dagen …



Det var en lång resa hem från Blekinge i onsdags men sportradion sände utan avbrott från OS. Alltså kändes det inte så trist att åka genom Smålandsskogarna. Väl hemma framåt sena kvällen kände man sig något "mosig" men sänggång var inte aktuellt ... det var semifinal i pingisens lagtävling. Det kändes som att Sverige skulle få storpisk men man kämpade på. Jag kämpade också på för att hålla mig vaken när ögonlocken blev tyngre och tyngre. Det lönade sig ... de blågula vände matchen och fixade en finalplats ... wow ... så spännande det var att följa varje boll.


Gårdagen var också späckad med OS-dramatik ... dessa olympiska spel innehåller ju så mycket oväntat, oförutsett och otippat. 

Under tidig eftermiddag blev det dock några timmars "avkoppling"; en niohålsrunda med barn och barnbarn i härligt augustiväder. Bäst att passa på ... skolstarten närmar sig och då har juniorerna studier att tänka på.

Sent sänggående även igår, vi hann med ett kyligt kvällsdopp innan semifinalen i beachvolley med svenskar på ena planhalvan ... och innan midnatt blev det klart att det blir finalspel för Hellvig och Åhman.


Det blir ytterligare ett par dagar med OS-fokus men nästa vecka börjar den vardagliga höstlunken då semestrar är avklarade och skolornas hösttermin börjar. Äldsta barnbarnet börjar redan kommande måndag. Vi hjälper till med flytten till Eksjö och passar på att delta i Bauertrampet ... en tvådagarstävling under helgen strax utanför Jönköping.


torsdag 8 augusti 2024

Tungt och så ledsamt …

Igår följde vi Kalle, yngste sonens svärfar, till hans sista vila. Han avled för någon månad sedan och begravningsceremonin hölls i Jämjös kyrka. Det var ett vackert och känslomässigt gripande avsked tillsammans med många släktingar, vänner och orienteringskamrater.




Kolla in SVT Blekinge och reportaget om när Kalle "sprang" sin sista orientering:





onsdag 7 augusti 2024

Så är det …

I gårdagens blogginlägg skrev jag "idrott är nyckfullt, oberäkneligt och irrationellt ... allt kan hända". 
Gissar att ryttaren Henrik von Eckermann och norske löparen Jakob Ingebrigtsen nickar instämmande när de tillbackablickar mot sina prestationer under måndagen. Det "sket sig" enkelt uttryckt trots noggranna förberedelser och mycket träning.



Förmodligen görs nu omfattande analyser och utvärderingar för att hitta orsaker, förklaringar och kanske bortförklaringar. Sannolikt får man inte svar på allt utan det som skett kan rubriceras med begrepp som tillfälligheter, slump och otur.

Förmodligen kan också oväntade framgångar och segrar vara orsakade av tillfälligheter, slump eller tur.
Just detta oväntade och okontrollerbara gör idrott så himla spännande för både utövare och åskådare.  Vilka överraskningar och "tragedier" står på lut under de återstående OS-dagarna?

tisdag 6 augusti 2024

Vilken måndag med Mondo …

Under OS-tider präglas dagen av vad som ska kollas in alternativt lyssnas in. Redan tidigt under gårdagen pratade alla medier om klockslaget 19.00 då stavhoppsfinalen skulle börja. Innan dess var det bland annat kval för hoppryttarna ... bara en svensk av tre kom med och besvikelsen bland entusiaterna var uppenbar.


Den egna "uppladdningen" inför vistelsen i TV-soffan under kvällen handlade om bad i Vänern som dagen till ära bjöd på en vattentemperatur på hela 17 grader! "Friskt" minst sagt så för att återfå kroppsvärmen blev det ett spinningpass på gymmet. Där var det varmt typ 27-28 grader och svetten rann ... många var "småsjöarna" under varje cykel.




Kvällen blev magisk ... spännande ... en sanslös upplevelse. Visst var Armand Duplantis favorittippad men idrott är nyckfullt, oberäkneligt och irrationellt ... allt kan hända. Men ganska snart stod det klart att guldet var hans ... sedan började det. Han fortsatte med att också slå det olympiska rekordet ... innan ribban höjdes till världsrekordhöjden 6,25! 

Wow, skulle det kunna bli världsrekord ... hade han drivet, lusten och orken att slå rekord när OS-guldet redan var säkrat. Det blev många spännande och magiska minuter ... när han rev i första försöket ... och det kom ytterligare en rivning i andra ... nu är det väl ändå kört ... men inte i sista försöket grejade han det ... så stort, så imponerande, så häftigt!


Oj vilken måndag med Mondo!


måndag 5 augusti 2024

Blöt söndag …




I samband med de två tävlingarna under helgen bodde vi på Lydde Gård en nogsamt renoverad gård med hotellstandard. Vi huserade i ett hus från 1700-talet. Exteriören verkade grå och sliten men inomhus var det hotellstandard. Vi fascinerades av hur man renoverat och iordningsställt den gamla byggnaden som ursprungligen hade stått på en annan plats.


När det väl var dags för start på långdistansen började det droppa från himlen. Regnet tilltog efterhand och stundtals var det skyfall ... en rejäl kontrast till lördagens vackra väder.

Det regnade och regnade även på hemresan då vi roade oss med att lyssna på OS-sändningarna ... det blev "bara" silver för Truls Möregårdh.




Framåt kvällen slutade det falla droppar och vi drog oss till "Jakoben" för ett kvällsbad. På väg dit noterade vi en ny installation på planen framför Vänersborgs kyrka. Är det en tillfällig utsmyckning eller ska den vågade balansgången bli permanent?

söndag 4 augusti 2024

Upprördhet …

Omdömena är hårda mot OK Skogshjortarna efter gårdagens vinst i Ungdomens 10-mila. Ett exempel:
  
"Nu verkar en moralisk härdsmälta drabbat ledarna (och löparna?). Om man ser på de ordinarie Hjortarna i kombinationslaget så är detta lag toppat. Istället för att fylla ut laget med egna produkter så tar man in fyra duktiga utländska löpare. Dessa löpare hade kunnat förstärka 2:a och 3:e laget. Men man har kanske diskuterat detta med alla ungdomar och att alla är med på att de kan få stå tillbaka för importer för att maximera vinstchansen".  
  
Återigen toppar så kallade kombinationslag detta populära ungdomsarrangemang. Synpunkterna är delade, några säger låt-gå andra är riktigt irriterade om inte synnerligen upprörda.  
Diskussionen är inte ny eller obekant, den uppkommer med jämna mellanrum. Min egen uppfattning och inställning är enkel ... och skulle snabbt få slut på allt snack; gärna kombinationslag men dessa placeras efter alla rena klubblag i resultatlistan! Varför ska det vara så svårt att ha denna regel?



Men, bortsett från detta, så avgjordes lördagens medeldistans i samma område som U-10-Mila.
Ett huvudsakligen löpmässigt fint område och på banor av högsta klass ... kul och utmanande!

lördag 3 augusti 2024

Hög spänning …

Handsvett, darr och maxad puls

drabbar den som möter Truls.


Läste detta hemsnickrade poem någonstans och det stämmer fullt ut. Konstaterar detta efter att under gårdagen via airpodsen lyssnat på radiosporten. Det var ryggläge på en strandmadrass på en klipphäll vid västerhavet. Solen sken, himlen var blå, graderna var många och vinden helt stilla. Vilken kämpainsats Truls gjorde i pingisens semifinal ... nu är kommande söndagseftermiddag vikt för pingisfokus.




Det var minst sagt spännande att lyssna på OS-sändningarna även om det inte alltid gick de blågulas väg. Ryttarnas lagtävling blev ett sammanbrott ... bara sjätte plats. Just denna lagtävling är en märklig konstruktion tycker jag ... att bara lägga ihop resultaten från tre individuella prestationer. Det görs inte inom andra individuella grenar typ diskus, judo eller luftgevärsskytte. Förmodligen ett sätt att skapa ytterligare en disciplin när kusarna ändå är på plats.


Denna helg bär det av till Kinnatrakten. Två tävlingar står på programmet, en medel- och en långdistans. De yngre barnbarnen tjuvstartade redan under gårdagskvällen med Ungdomens tiomila, de två äldre ansluter idag.


fredag 2 augusti 2024

Härlig dag …

Igår tillbringade jag en heldag själv med de tre äldsta barnbarnen. Gunilla hälsade på åldrig mor och missade därför både bad och en golfrunda. Det senare brydde hon sig förmodligen inte om.

Vi inledde med bad, hopp och häng på Saxenhov utanför Ljungskile där de salta böljorna mätte en bit över 20 grader. Många, många andra var där denna soliga och helt vindstilla torsdag.




Juniorerna fick välja lunchställe och det blev Laxbutiken i Ljungskile och som vanligt beställde de fish-and-chips. Efterrätten intogs i glassboden där man kan garnera det kalla med diverse smågodis. Har svårt att avgöra om det var glass-med-godis eller godis-med-glass som intogs.




Under sen eftermiddag var det så dags för en nio-håls-runda. Skönt att spela denna tid på dygnet då det inte är så många andra på plats som tidigare under dagen. Det blev en trevlig runda och det är så härligt att se och höra hur kusinerna peppar och uppmuntrar varandra. King-of-the-day blev Liam.


Timman närmade sig 21.00 och vi skyndade hemåt för att hinna kolla in Truls Möregårdh och hans match i OS-pingisen. Han grejade en semifinalplats ... härligt ... det blev en härlig avslutning på en härlig tillsammansdag.

torsdag 1 augusti 2024

Svettigt värre …

Det var svettigt värre igår förmiddag ... svettigt att kolla in när Truls Möregårdh spöade upp pingisens världsetta från Kina. Så spännande, så dramatiskt, så tillspetsat!

Det fungerade bra inför timmarna på golfbanan tillsammans med yngste sonen och tre barnbarn. Juniorerna är nybörjare och själv är jag "ombörjare". Har dammat av golfsetet som användes flitigt för över ett decennium sedan. 




Det var härligt golfväder med sol och 22-23 grader. Det blev ett och annat pliktslag efter slag där bollen hamnade i bushen och vassast i den interna generationstävlingen blev denna dag barnbarn #3.


Framåt aftonen var det plats i TV-soffan igen ... och det blev svettigt igen ... wow vilket lopp Sarah Sjöström gjorde ... och wow en gång till för Truls Möregårdh som spelade sin andra match för dagen och fixade avancemang.


Dagen idag inleds med TV-koll igen ... 20 kilometer gång med Perseus Karlström som storfavorit. Som många andra har jag en ambivalent inställning till denna idrottsgren men ändå fascinerande att kolla in.




Idag är det också tolv år sedan jag loggade ut som lönearbetare och ... ingen som helst längtan tillbaka, inte en endaste sekund. Detta trots ett omväxlande toppenjobb med många möten; idrottsstjärnor, duktiga ledare och framgångsrika idrottsförbund. Alltså, enbart positiva minnen. 

Det bästa har varit att själv kunna disponera sin tid ... inga direktiv, måsten eller förhållningsorder  ... och kunna göra det man tycker är allra roligast. 

De första två pensionärsåren jobbade fortfarande Gunilla men sedan dess har hon också varit "dagledig". Agendan är dock som oftast välfylld och speciellt denna sommar har upplevelser och händelser staplats på varandra.