fredag 9 augusti 2024

OS hela långa dagen …



Det var en lång resa hem från Blekinge i onsdags men sportradion sände utan avbrott från OS. Alltså kändes det inte så trist att åka genom Smålandsskogarna. Väl hemma framåt sena kvällen kände man sig något "mosig" men sänggång var inte aktuellt ... det var semifinal i pingisens lagtävling. Det kändes som att Sverige skulle få storpisk men man kämpade på. Jag kämpade också på för att hålla mig vaken när ögonlocken blev tyngre och tyngre. Det lönade sig ... de blågula vände matchen och fixade en finalplats ... wow ... så spännande det var att följa varje boll.


Gårdagen var också späckad med OS-dramatik ... dessa olympiska spel innehåller ju så mycket oväntat, oförutsett och otippat. 

Under tidig eftermiddag blev det dock några timmars "avkoppling"; en niohålsrunda med barn och barnbarn i härligt augustiväder. Bäst att passa på ... skolstarten närmar sig och då har juniorerna studier att tänka på.

Sent sänggående även igår, vi hann med ett kyligt kvällsdopp innan semifinalen i beachvolley med svenskar på ena planhalvan ... och innan midnatt blev det klart att det blir finalspel för Hellvig och Åhman.


Det blir ytterligare ett par dagar med OS-fokus men nästa vecka börjar den vardagliga höstlunken då semestrar är avklarade och skolornas hösttermin börjar. Äldsta barnbarnet börjar redan kommande måndag. Vi hjälper till med flytten till Eksjö och passar på att delta i Bauertrampet ... en tvådagarstävling under helgen strax utanför Jönköping.