torsdag 1 augusti 2024

Svettigt värre …

Det var svettigt värre igår förmiddag ... svettigt att kolla in när Truls Möregårdh spöade upp pingisens världsetta från Kina. Så spännande, så dramatiskt, så tillspetsat!

Det fungerade bra inför timmarna på golfbanan tillsammans med yngste sonen och tre barnbarn. Juniorerna är nybörjare och själv är jag "ombörjare". Har dammat av golfsetet som användes flitigt för över ett decennium sedan. 




Det var härligt golfväder med sol och 22-23 grader. Det blev ett och annat pliktslag efter slag där bollen hamnade i bushen och vassast i den interna generationstävlingen blev denna dag barnbarn #3.


Framåt aftonen var det plats i TV-soffan igen ... och det blev svettigt igen ... wow vilket lopp Sarah Sjöström gjorde ... och wow en gång till för Truls Möregårdh som spelade sin andra match för dagen och fixade avancemang.


Dagen idag inleds med TV-koll igen ... 20 kilometer gång med Perseus Karlström som storfavorit. Som många andra har jag en ambivalent inställning till denna idrottsgren men ändå fascinerande att kolla in.




Idag är det också tolv år sedan jag loggade ut som lönearbetare och ... ingen som helst längtan tillbaka, inte en endaste sekund. Detta trots ett omväxlande toppenjobb med många möten; idrottsstjärnor, duktiga ledare och framgångsrika idrottsförbund. Alltså, enbart positiva minnen. 

Det bästa har varit att själv kunna disponera sin tid ... inga direktiv, måsten eller förhållningsorder  ... och kunna göra det man tycker är allra roligast. 

De första två pensionärsåren jobbade fortfarande Gunilla men sedan dess har hon också varit "dagledig". Agendan är dock som oftast välfylld och speciellt denna sommar har upplevelser och händelser staplats på varandra.