tisdag 6 augusti 2024

Vilken måndag med Mondo …

Under OS-tider präglas dagen av vad som ska kollas in alternativt lyssnas in. Redan tidigt under gårdagen pratade alla medier om klockslaget 19.00 då stavhoppsfinalen skulle börja. Innan dess var det bland annat kval för hoppryttarna ... bara en svensk av tre kom med och besvikelsen bland entusiaterna var uppenbar.


Den egna "uppladdningen" inför vistelsen i TV-soffan under kvällen handlade om bad i Vänern som dagen till ära bjöd på en vattentemperatur på hela 17 grader! "Friskt" minst sagt så för att återfå kroppsvärmen blev det ett spinningpass på gymmet. Där var det varmt typ 27-28 grader och svetten rann ... många var "småsjöarna" under varje cykel.




Kvällen blev magisk ... spännande ... en sanslös upplevelse. Visst var Armand Duplantis favorittippad men idrott är nyckfullt, oberäkneligt och irrationellt ... allt kan hända. Men ganska snart stod det klart att guldet var hans ... sedan började det. Han fortsatte med att också slå det olympiska rekordet ... innan ribban höjdes till världsrekordhöjden 6,25! 

Wow, skulle det kunna bli världsrekord ... hade han drivet, lusten och orken att slå rekord när OS-guldet redan var säkrat. Det blev många spännande och magiska minuter ... när han rev i första försöket ... och det kom ytterligare en rivning i andra ... nu är det väl ändå kört ... men inte i sista försöket grejade han det ... så stort, så imponerande, så häftigt!


Oj vilken måndag med Mondo!