lördag 9 januari 2016

Ett år till ...

Två år som orienteringsskribent i lokaltidningen TTELA är avklarade. Det blir ytterligare ett år. Årligen har det blivit ett 50-tal reportage med tillhörande resultatbörs. Även om tidningsbranschen är i gungning, prenumeranterna blir färre och färre, så har lokal sport ett stort läsvärde. Tidningens sporchef, Toni Andersson, gillar orientering och säkerställer alltid utrymme. Dock disponerar han inte, som förr, hur många sidor som helst. OL-reportage styrs också till tisdagar då måndagar framförallt är de stora lagsporternas dag.


TTELA:s spridningsområde täcker kommunerna Lilla Edet, Mellerud, Trollhättan och Vänersborg. Åtta orienteringsklubbar finns inom dessa gränser. Det är OK Kroppefjäll, OK Roto, OK Skogsvargarna, Vänersborgs SK, Trollhättans SOK, Trollhättans SK, OK Flundrehof samt OK Gipen.
Inriktningen är och fokus sätts på att bevaka och följa upp dessa klubbars löpare och aktiviteter. Därför blir det inte särskilt ofta rikstäckande orienteringsnyheter. 

TSOK och VSK är de största klubbarna dels vad gäller antalet tävlande men också vad gäller elitaktiviter och deltagande i värdetävlingar typ SM, 10-mila, Jukolakavlen osv. Alltså har det blivit många reportage där dessa två klubbar figurerar.
Dock är frågan hur det blir 2016. Flera löpare från VSK:s elitgrupp har bytt klubb och elitcoachen Jonas Hogedal har aviserat att han slutar för att istället ägna sig åt en ungdomssatsning. Frågan är om det blir något 10-milalag, start på Jukola och deltagare på SM?
Det ska bli intressant att se vilken strategi och inriktning VSK:s årsmöte beslutar om och väljer att satsa på. Blir TSOK den enda klubben med en uttalad elitsatsning som finns med "där det händer"?

Alltså, även under 2016 kommer många måndagsförmiddagar ägnas åt att spegla helgens orienteringar med bland annat genomgång och bearbetning av resultatlistor. Förhoppningsvis "levererar" TSOK:s elitlöpare och kanske, kanske finns det någon från övriga klubbar som blommar ut!