lördag 14 maj 2016

OL-dygn ...

10-milahelg och vädergudarna är inte snälla. Kylslaget och småregnigt och vilken kontrast till förra helgen. På förmiddagen började webbsändningen från Falun. Streamade från paddan till TV:n och avnjöt en mycket bra  produktion med suveräna speakers. 


Det började med ungdomstävlingen. Fart och fläkt på relativt lätta men ändå bra anpassade banor. Imponerande att se framfarten. Ur det lokala perspektivet var det särskilt roligt att Trollhättans SOK sprang in på åttonde plats - imponerande!

Den egna klubbens ungdomslag hamnade i slutet på prislistan. Bra att man kämpade sig igenom varje sträcka. Det är tuff konkurrens och detta blir särskilt uppenbart när man tävlat väldigt lite under vårsäsongen. Förhoppningsvis ger dock deltagandet inspiration och lust för framtiden men också en utmaning att träna och framförallt tävla oftare.

Damtävlingen var tuff. De tre första sträckorna sållade verkligen agnarna från vetet. TSOK-tjejerna har kapacitet att slå sig in bland 50 bästa men fick en tung resa på tredje sträckan och sedan var det kört. Till slut hamnade dock trollhättetjejerna bland de 100 bästa. VSK-tjejerna hamnade  på 223:e plats.

I afton blir det naturligtvis koll på herrtävlingen parallellt med ESC-finalen med Frans i startfältet.