söndag 9 oktober 2016

Bollebygdssprinten ...

OK Orinto svarade för ett fint arrangemang med toppenbra banor i Bollebygd. Omkring 200 mötte upp denna småkyliga förmiddag. Det hade kunnat bli många fler ifall det inte varit konkurrens från 25-manna och kanske också om man fixat till två etapper. Helt klart är att en och annan drar sig för att åka en längre sträcka för bara en sprinttävling.

Det blir alltid en del funderingar och diskussioner när sprint står på programmet. Dagens snackis och irritationsmoment var nedanstående kontroll. Det var lite svårt att avgöra kontrollens exakta placering. Två alternativ fanns och kontrollen var placerad vid den övre pilen. Flertalet stod undrande inför den mycket smala vita remsan på kartan. Fick man passera där eller inte? I verkligheten var det en mycket smal gång som ledde in till husvinkeln. 



Nu hade man kunnat undvika bryderierna om man utnyttjat en röd punktmarkering för att tydliggöra kontrollens exakta läge. (Den trogne läsaren av denna blogg känner igen förslaget). 
Jag undrar varför arrangörer gång efter gång utsätter sig för gnäll, synpunkter och kommentarer kring den här typen av kontrollpunkter. Det finns redan en gren inom Orienteringsförbundet där man kan roa sig med att knäcka kontrollbeskrivningens kryptiska koder; Preo! 



Nedan exempel på hur det hade kunnat se ut på några av banans andra kontroller.


Men sammantaget: ytterligare en kul sprint som kan läggas till handlingarna som det brukar heta.