måndag 10 oktober 2016

En ganska vanlig måndag ...

Måndagmorgon när det fortfarande är tävlingssäsong handlar om att referera helgens orienteringar där lokala klubbar deltagit och artikel, foto och resultat ska in på TTELA:s sportsidor. Idag låg fokus helt och hållet på 25-manna. Svårt att hitta en spännande ingång men det blev Trollhättans SOK:s insats. Placering 52 var ett steg framåt och klubben blev bästa västgötalag. Många yngre och lovande löpare i laget vilket kanske gör att man kan kriga om en plats bland de 25 bästa om några år.


Måndag eftermiddag kände kroppen för en mtb-tur. På med vindtäta kläder och så bar det iväg. Oj, vad det blåste men väl inne på skogsstigarna var det lugnare. Fast det blåste rejält i trädkronorna och en och annan gran hade tappat rotfästet. De första 20 minuterna brukar vara jobbiga men sedan infinner sig en behaglig känsla. Plötsligt har ett par mil avverkats och det bär hemåt igen.

Mörkret lägger sig tidigt, det märks att senhösten är här. Kvällen planeras och det blir helt klart några TV-timmar med fotboll. Trist bara att Zlatan inte är med längre. Även om han vid många kvalmatcher genom åren var blek fanns han ändå med på plan och det räckte för att skapa spänning. Nu känns landslaget profillöst men naturligtvis kommer det att dyka upp en ny stjärna så småningom.