onsdag 12 oktober 2016

Kreativt ...

OK Skogshjortarna från Alingsås försöker locka nya orienterare bland annat genom "Hitta ut" och som uppföljning nu när höstmörkret lägger sig tidigt inbjuder man till "Finding lights". Det handlar om nattorientering i stadsmiljö. Sannolikt riktigt bra om man ska attrahera nya. Många räds att ge sig ut i storskogen och särskilt när det är mörkt.


Många klubbar kör nattcuper och detta oftast slentrianmässigt; samma gamla gäng kör gemensam start och hänger ihop i klubbstugeterräng där man sprungit kors och tvärs så många gånger att ingen längre kan hålla räkningen. En koll i resultatlistorna visar att det oftast är erfarna deltagare. Väldigt få är nybörjare. Färre och färre deltar. Kanske ska man tänka om och inrikta sig på att fånga upp nya och då är Skogshjortarnas koncept riktigt bra. En perfekt introduktion i urban miljö där ingen riskerar att gå vilse och detta i en lättframkomlig "terräng" utan bush, ris och vattensjuka sankmarker. 
Undrar om exemplevis SAKO-klubbarna i trestadsområdet vågar tänka om och skippa det som varit och pröva ett nytt upplägg under kommande vinters nattcup?