tisdag 11 oktober 2016

Tillbakablick ...

Så här några dagar efter 25-manna görs analyser och tillbakablickar och som en konsekvens av det förslag till förändringar. Nedan ett klipp från en diskussionstråd:

"Nej, inte öppna upp sträckorna för alla. Att t.ex 23e är låst som den är, tycker jag är en del av charmen med 25manna. 7 av 10 sträckor är ju redan öppna för antingen alla eller för alla damer. För övrigt är ju 25manna som breddstafett en chimär. 70 % av sträckorna och 80 % av löptiden utgörs av HD21-sträckor. Ytterligare 2 av 10 sträckor löps av f.d. (?) elitlöpare (Wingstedt, Huovila, Niggli, Billstam.... ) Återstår sträcka 4 som utgör ca 5% av löptiden."


Det är många tyckanden och synpunkter men mera sällan uttalas vad man egentligen vill åstadkomma eller uppnå med förändringen. Hur man än gör kommer sannolikt fortfarande ett 15-tal lag  konkurrera om segern och spridningen vid målgång vara lika stort som det är idag. 

Visst ska man hålla grytan kokande med olika förslag till förändringar men sannolikt vinner man inte särskilt mycket med att förändra. 25-manna har en massa andra värden som gör att den betraktas som attraktiv och lockande.