måndag 3 oktober 2016

Eftersnack ...

Vänersborgsdubbeln är över. Nu är det historia. Dock är det förmodligen en och annan som kollar in Livelox och winsplits ytterligare någon gång.
De flesta av deltagarna var nöjda, det hördes så vid resultattavlor och vid eftersnacken över kartorna. Särskilt söndagen vann mångas gillande. Terrängen var då något snällare än lördagsupplagan.



Kartan var nyreviderad och om kartor tycks det alltid mycket. Tendensen är att fler och fler detaljer plockas med och särskilt då hjälpkurvor. Det medför också kartor som blir svårare och svårare att tyda. De över 60 har skala 1:7 500 men fler skulle kanske önska det. Har noterat att fler och fler yngre använder förstoringsglas trots att synskärpan är god.

När man sätter ut kontroller i sakta gemak har man tid att kolla in kartritarens finesser.  Man förstår varför hjälpkurvor utnyttjas för att förtydliga MEN frågan är om inte den goda tanken blir den goda sakens fiende. Det är svårt att med tävlingsfart uppfatta och förstå allt och då är frågan om alla detaljer och särskilt då hjälpkurvor behövs. 
Diskussionen lär fortsätta och återkomma vid eftersnacken.