fredag 14 oktober 2016

Eftersnack ...

Brrrrrrr, nu börjar det bli kallt även mitt på dagen. Det var verkligen skönt att komma inomhus efter en timma på mtb:n. Knappast läge för mer utevistelse denna dag men det är klart, hade det varit en nattävling på gång då så ...


Så här dagen efter Johaugs dopingavslöjande är kommentarerna många och långa. Och så frågan; avsiktligt eller ett misstag? Oavsett vilket så lär ett antal landslag runt om i världen och deras ledningar ägnat dagen åt att uppdatera rutiner och förhållningssätt. Gissar att det uttalats många "förbud", "ej tillåtet", "var på din vakt" osv.

Det är tufft att vara bland de bästa i världen oavsett idrott. Inte bara att konkurrensen är hård utan också förväntningar, förhoppningar och krav från olika intressenter och då inte minst sponsorer. Det gäller att leverera och vara på topp, alltid!
Alltså är man förmodligen pressad dels av att prestera högre, bättre och snabbare men också att förkorta skade- och sjukdomsperioder. Det ligger då nära tillhands att utnyttja och använda "medikamenter" av olika slag. Utbudet är stort för att inte säga ofantligt. Det krävs verkligen att man är alert och uppdaterad på vad som är tillåtet och inte. 

Orienteringsidrotten har ännu inte råkat ut för något fall av Johaug-dignitet men gissar att varningssignalen gått fram. En och annan gör kanske idag en extra koll av innehållet i linimentflaskan eller läser det småstilta på burken med den läkande orientaliska salvan.