måndag 11 juli 2016

Variation när det är gråtrist ...

Sommarsöndag med halvtrist väder och längtan efter sol och värme är stark. Hoppas att kommande OL-veckor på Läsö och sedan i Sälen blir soliga och heta.
Förmiddagen ägnades åt att via internet kolla junior-VM och den inledande sprintdistansen. Noterade med viss förvåning att banorna var enkla utan några större orienteringstekniska utmaningar. Helt klart att löpstyrkan var väldigt avgörande. Det blev bara en bronsmedalj för de blågula.

Grå himmel och fuktigt nedfall hindrade inte en 2-milatur på mtb-cykeln. Sökte upp några nya stråk på topografiska kartan men konstaterar att den inte är helt uppdaterad. De på kartan stora stigarna var igenvuxna och svårcyklade. Men man upptäcker alltid något nytt och annorlunda.


Av en ren tillfällighet kom en påminnare via instagram om en konsert i Åsbräcka Kyrka undet temat "En hållplats i sommartid".  Alltså, ytterligare en cykeltur denna dag till den gamla kyrkan mellan Sjuntorp och Lilla Edet och naturligtvis en förväntan och undran om vad som stod på programmet. Duon Christina och Frida gjorde ingen besviken. Med sång, fiol, piano och finstämda toner framkallades härliga sommarkänslor. Cykelturen tillbaka till sommarstugan handlade om ösregn men det var bara att trampa på. 

Så väntade ytterligare en höjdpunkt som avslutning på dagen; EM-finalen i fotboll. Vilken dramatik och spänning innan det stod klart att Portugal spöade storfavoriten Frankrike. Vid midnatt var det bara att pusta ut efter en lång och riktigt omväxlande grådag med olika ingredienser.