fredag 2 september 2016

Distriktsbyte ...

Kommande två helger vankas det DM-tävlingar. I många andra idrotter har DM nedgraderats och har inte alls samma status som tidigare. Men inom skogssporten samlas många i startlistorna. Även i mycket små distrikt lever DM vidare trots tunna startfält. 
Den egna klubben startar bara med totalt fem lag i stafett-DM. Det måste vara någon form av all-time-low i föreningens historia. Helt uppenbart är att stafetter inte känns kittlande och lockande ... eller så orsaken en annan.

Nåväl, den egna inställningen till DM-tävlingar är neutralt. Det kvittar om en tävling har DM-etikett, det är tävlingstillfället som är det intressanta och lockande. Sedan några år tillbaka är DM-arrangemang "öppna" även för löpare som inte tillhör distriktet i fråga. Dock tävlar man inte om DM-tecknen. Detta är bra. Då kan man välja vilket distrikts DM man deltar i. Detta ska göras för första gången kommande helg.

Västgötadistriktet arrangerar medel och stafett i Alingsås. Arrangerande klubbar Skogshjortarna och Kullingshof kommer fixa till en bra tävlingar i terrängen runt Hjortgården. Men Bohuslän-Dal har valt ett helt nytt terrängområde för sin sprint- och medeldistans. Man kör bägge tävlingarna samma dag på Käringön utanför Orust. Det känns bara så lockande och inspirerande att orientera där så valet var enkelt och givet.


Svanesunds GIF med Gunnar Persson som motor har karterat ön och fixar tävlingarna. I förväg har ett litet kartklipp skickats ut till alla deltagare. Detta för att man ska få en uppfattning om karaktären på terrängen och typen av kontrollpunkter som kan bli aktuella. Tanken är att man ska utnyttja kartan på vandringen från färjeläget till tävlingsarenan. Bra och kreativt nytänkande! Detta ska bli kul trots att ett DM-tecken inte kan bli aktuellt men det är helt ointressant i sammanhanget.