onsdag 3 oktober 2018

Husmanskost ...

Nu börjar hösten smälla på. Sommarens hetta och torka faller i glömska. Gillar man värme så är det ingen höjdare att ta på sig en extra tröja eller handskar på cykelturen. 

Det blir fler gymbesök på höstkanten. Två så kallade Core-pass har avverkats och då straffas man om man fuskat med träning av mag- och ryggmuskler de senaste månaderna. Egentligen är det inte klokt hur snabbt inaktivitet sätter sina spår.


Det var 5-6 plusgrader denna morgon när kosan ställdes till Alingsås och onsdagarnas traditionella veteranorientering. Terrängen runt Hjortgården varierar så det blev både klättring, mosslöpning och framfart på stigar. Ett skönt pass i behagligt löpväder och det kändes att hösten är här.





På väg hem intogs lunch på anrika Sollebrunns Gästgifveri. På menyn denna dag: klassisk husmanskost i form av rimmad bog med rotmos och ärtor! Det är definitivt inte så ofta denna rätt inmundigas ... och det smakade verkligen gott. Fler hemvändande veteraner fanns på plats så det blev en del nostalgi- och eftersnack. Det har förmodligen pratats en hel del under takbjälkarna i detta hus genom decennierna.