måndag 1 oktober 2018

Stafettvinst x 2 ...

Sedvanlig förmiddagsrutin på måndagsmorgnar under orienteringssäsongen innebär sammanställning av helgens begivenheter med text, foton och resultat. Research och faktainsamling börjar vid respektive tävling alternativt mobil- eller mejlkontakt med någon som varit där. Resultatlistorna bearbetas och redigeras genom att löpare från de lokala klubbar plockas fram. Framåt lunchtid brukar det mesta vara klart och mejlas till TTELA:s sportredaktion. Publicering sker oftast på tisdagar.

Denna helg kom angenäma rapporter från Lidköping där Bahco Cup avgjordes. Det är en ungdomstävling med individuell långdistans samt stafett. Årets upplaga avgjordes i den flacka och detaljfattiga terrängen runt Rådåsgården. Vänersborgs SK firade stora triumfer på stafetten. Klubben vann både klasserna HD10 och HD12. I den yngsta klassen var det en hård spurtuppgörelse och VSK vann med bara en sekund tillgodo på Sävedalen efter de tre sträckorna.

Det var jämnt även i den äldre klassen. VSK växlade som etta efter både den första som andra sträckan men marginalen var knappa tio sekunder till nästa lag. På den avgörande slutsträckan drygades ledningen ut och VSK kunde defilera i mål med en marginal på 31 sekunder. Extra roligt att det var barnbarn #1 och #2 som sprang slutsträckorna i respektive lag.