torsdag 2 juli 2020

Lång sträcka ...

Äldsta sonen och äldsta barnbarnen meddelade att cykelorientering stod på onsdagens program. Det var bara att lasta cyklarna på bilen och fixa skaffning i ryggan. Vi mötte upp på torget i Nossebro. På vägen dit störtregnade det. När vi svängde in på torget hade regnet upphört men minst sagt mörka moln lurade i bakgrunden. Dock fanns det inte på agendan att ställa in. Att vika ner sig fanns inte i tankevärlden, det fick vi klart för oss!





Knappt fyra timmar senare var vi tillbaka. 17 kontroller hade passerats och 48 kilometer var avverkade. Vädret växlade. Störtskurar avlöstes av längre perioder med uppehåll och även solsken. Dock blåste det åt alla möjliga håll oavsett i vilket väderstreck man cyklade.

Det är en alldeles speciell upplevelse att cykla genom områden och på vägar man aldrig tidigare varit på. Mer eller mindre spännande saker finns alltid att upptäcka. Mellan kontroller uppstår emellanåt olika vägvalsalternativ. Plötsligt blir det tävling; högeralternativet som är längre fast med asfaltsunderlag kontra den kortare men tungcyklade grusvägen. Vilket är snabbast? 


Måste uttrycka min beundran för barnbarnen. Inte ett pip, inte en suck och inte en tillstymmelse till gnäll typ "jag orkar inte", "det är skit när det regnar" eller "det känns tungt". Det gör att man inte heller själv ojar sig när det känns lite motigt. Wow, vilken kul och härlig tur det blev även denna dag!