fredag 3 juli 2020

Lång tur igen ...

Lång tur denna fredag på cykelsadeln. Cykelorientering igen i området nordost och sydost om Grästorp. Lite kylslaget och en hel del vind. Jonas med familj samt svåger och svärgerska utgjorde sällskapet. Många var lantbruken som passerades och än en gång kunde vi konstatera att vägnätet är omfattande i västra Skaraborg. Genom åren har det också funnits många kyrkor eller kapell i trakten. Varje by har uppenbarligen haft sin egen lilla helgedom. Vet inte om skaraborgarna över tid varit särskilt gudfruktiga och andliga men det verkar så. 

Juniorerna drivs av "Skärmjakten" - en sommaraktivitet i klubben där man varje vecka ska samla ihop så många kontroller som möjligt. Huvudsakligen är det traditionell orientering som gäller men detta år har även den något annorlunda orienteringsaktiviteten på cykel gett möjligheten att tillgodoräkna sig kontroller.  




Dagens "matkontroll" passerades efter fyra mil. Där frossades det på räkmackor och gårdens egentillverkade glass. Ett skönt avbrott även om vädergudarna bjöd på grå himmel, blåst och grader en bra bit under tjugo.


Regnet hängde i luften den sista halvmilen men vi klarade oss från väta och kunde vid Flakebergs kyrka konstatera att gps-rutten visade på 49 avverkade kilometrar.