fredag 15 januari 2021

Reslängtan ...

Nu i dagarna för precis ett år sedan befann vi oss på en atlantö. Temperaturen var behaglig runt 20-22 grader. Vandringarna var härliga och häftiga. Orienteringstävlingarna var både snabblöpta och grymt kuperade. Ön var Madeira som tillhör Portugal. 

Sedan dess har det inte blivit en enda utlandsresa, inte en enda under ett helt år! Kan inte dra mig till minnes att det någonsin har varit så förut. Några kortare eller längre turer runt om i världen har alltid funnits på dagordningen.




Resor har varit ett naturligt inslag i hela mitt livet. Det började redan i barnaåren på södra halvklotet och så har det rullat på. Tidigt, tidigt var bland annat fartyg transportmedlet. Avverkade två resor från Durban i Sydafrika till Göteborg. Resor som tog lång tid och där man trampande däck många dagar i sträck. 

Sedan 70-talet så har det handlat om åtskilliga flygresor och vid ett tillfälle jorden runt under en dryg månads tid. 


Som tur är har kameran varit flitigt i bruk och alla foton tillsammans med väl bevarade kartor från orienteringstävlingar håller minnen och upplevelser vid liv.


Hade nu inte pandemin satt stopp hade vi med stor sannolikhet befunnit oss i staden Funchal på Madeira just dessa dagar. Två resor dit har gett mersmak. 

Sannolikt hade det också varit en resa inplanerad till sydeuropa med spännande vandringar tillsammans med barn och barnbarn. 

För stunden handlar det bara om att vänta, hoppas och längta!