söndag 17 januari 2021

Tvehågsenhet ...




Under gårdagen fanns tankarna på långfärdsskridskor men osäkerheten kring hur isarna var ledde till att vi blev kvar på landbacken. Det har visserligen varit kallt, rejält kallt, de senaste dagarna och isarna har lagt sig men osäkerheten fanns där och då bör man avstå. Vi fick rapporter att några har testat och klarat sig utan plurr så det kändes lite som om man skulle ha tagit chansen. Det brukar inte bli så många isdagar så man måste passa på.


Det ligger en hel snö i skogarna runt Vänersborg men det är si och så med skidspår. Möjligheter finns men det goda rådet är man då ska använda sina dåliga och gamla skidor ... fulskidorna! Nu tillhör jag inte skidfanatikernas skara och det finns ingen större längtan att hasa runt i dåliga spår med en blandning av snö, isvallar och barmark.


Det återstod inget annat än att göra en lång promenad i det kyliga och soliga vädret. Detta med dubbskorna på då de flesta stråken är isbelagda. Det blev närmare tre timmars vandring. Dock mötte vi inte så många andra. Gissar att många drog sig för en längre tur beroende på kylan och underlaget.


Bara några mil söder om Vänersborg är det huvudsakligen barmark så denna dag lutar det åt att ta sig an en orienteringsbana i kuperad Götaälvdalsterräng.