fredag 22 januari 2021

Verkligen vågat ...

När det är regnvidrigt väder och några plusgrader så känns det skönt att sitta ner i favoritfåtöljen och lyssna på Framåt fredag från Radio Väst. Skratten blir många åt både det ena som det andra. Presidentskiftet i USA analyseras och tonsätts naturligtvis och även lokala händelser av olika karaktär blir belysta.


Skidskyttarnas uppgörelser kollas också in och det har varit en tuff helginledning för de blågula. Bortblåsta verkar alla konstateranden de gångna veckosluten om den goda formen och den höga lägstanivån. Många är nu de rynkade pannorna hos bisittare och förstå-sig-påare. Kanske är det ett minst sagt fullspäckat tävlingsprogram som denna helg klubbat det svenska laget.




Det klingar då och då till i iphonen. Det är "flashar" med de senaste nyheterna. Den 10:e januari skrev jag i ett blogginlägg när MSB-chefen Dan Eliasson fick sparken:


Nu har han placerats på regeringskansliet. Vad gör han där? Jobbar han på vaktmästeriet med att sprätta upp dagens inkommande post eller bunta ihop kartonger av wellpapp? Ansvarar han för fikarummet med att torka av kaffemaskinen och städa bort kopparna när det varit regeringssammanträde? Sitter han i ett stort kontorslandskap tillsammans med andra avdankade och sparkade generaldirektörer och sorterar promemorier eller kopierar föredragningslistor för statssekreterare?

Frågor som dessa får kanske svar om jag fortsätter med att ta del av det dagliga nyhetsfödet.


Under eftermiddagen idag kom beskedet:


Expressen kan nu avslöja att Dan Eliasson ska arbeta på justitiedepartementets enhet för samordning av samhällets krisberedskap (SSK). Enligt regeringskansliet ska Dan Eliasson identifiera de områden där det är mest angeläget att se över lagstiftningen i syfte att kunna hantera kriser av varierande karaktär. 


Hua, tänker man ... är det möjligt och sant? Det är ju viktiga och synnerligen betydelsefulla uppgifter han tilldelats av regeringen. Hur vågar dom?