lördag 2 januari 2021

Tillbakablick ...

Årets första dag började på allra bästa sätt trots riktigt gråtrist väder. Nyårsorientering på en så kallad skogssprintbana stod på programmet. En bra och omväxlande bana med både lättlöpta stråk på asfalterade gångbanor men också skogssträckor. Detta på en alldeles nyreviderad karta enligt den senaste kartnormen.




Det fanns också tid att göra en tillbakablick och fundera över det gångna året. Många är infallsvinklarna och allt överskuggas naturligtvis av coronapandemin. Hittade några utgångspunkter som en avisa använt för att intervjua några kändisar och dessa triggade igång tankarna.


Årets höjdpunkt ...

Det var inte bara en utan många. De långa cykelturerna med barn och barnbarn huvudsakligen i Skaraborg ... närmare 150 orienteringslöp av varierande och annorlunda karaktär ... firande av födelsedagar bland annat min egen med aktiviter utomhus tillsammans med de allra närmaste ... vandringarna i kustområden och då framförallt på favoritstället Ramsvikslandet ... bärplockandet under höstmånaderna.


Årets frustration ...

De märkliga och kontraproduktiva tolkningarna av myndigheternas restriktioner ... statsministerns och hans underhuggares märkliga och makalösa beteende i slutet på året när man agerade tvärtemot vad man själv med emfas förespråkat, det var minst sagt häpnadsväckande  ...


Årets utmaning ...

Att tänka om, att tänka nytt och agera annorlunda när det gäller vardagligt umgänge, vid orienteringsarrangemang och mycket annat med mantrat håll-avstånd-undvik-trängsel-sprita-tassarna.


Årets suck av lättnad ...

När det äntligen blev klart att USA:s nästa president blir Joe Biden. Vilken befrielse att despoten Trump blev bortröstad och demokratin fick ta befälet. Hoppas att vid nästa årsskifte ännu fler envåldshärskare och tyranner har fallit.