söndag 25 juli 2021

Blekinge i sikte …

Lång dag igår med siktet inställt mot Jämjö i Blekinge. Tre dagar med orientering väntar och omkring 1600 deltagare är anmälda. Upplägget är coronasäkrat med utdragna starttider och ingen annan service typ dusch och servering. Dock riktigt kul med tävlingar som i övrigt liknar en traditionell tävling.




På väg åt sydost gjorde vi ett stopp i Sätila för att springa Veckans banor. Detta i tuff terräng med mycket farthindrande växtlighet typ pinnar, ormbunkar och ris. Det blev extra utmanande då graderna pendlade runt 27 grader och solen gassade på. Det dagliga badet efteråt i sjön Lygnern kändes därför alldeles extra skönt.


Färden fortsatte söderut och detta tillsammans med äldsta barnfamiljen. Naturligtvis besöktes en glassutskänkning. En häftig regnskur gjorde en kortvarig visit när Anderstorp passerades, det var ett tag sedan man var med om fallande nederbörd.


Under sen kväll rattade vi in i Jämjö och yngste sonens svärfar, Kalle, välkomnade oss med öppen famn. Här ska vi nu få tak över huvudet kommande vecka.