tisdag 13 juli 2021

Tvåhjulingstur ...

Under måndagen var vi tillbaka i cykelsadlarna igen. På programmet cykelorientering söder om Grästorp i Skaraborg. Detta på omväxlande grusvägar och skogsstigar. Ett längre stopp gjordes vid Stumpebo där OL-kompisarna Bengt och Birgitta huserar. Det blev halvannan timmas tjöt över kaffekoppen och bullfatet. 


Vi färdades bland annat på det nedlagda järnvägsspåret mellan Trollhättan och Nossebro. Under tonåren åkte jag sträckan i så kallad rälsbuss några gånger men i slutet på 60-talet upphörde all trafik och spåren revs upp.

Stationen Frambo är ett klassiskt ställe och vi konstaterade att nu rustas den gamla kåken upp av en stockholmsfamilj som tycker att stället är så pittoreskt. Byggnaden har potential som mäklaren skrev i sin lockande annons. Visst var det så ... mycket potential om man gillar att reparera, måla, lägga om tak, putsa vindskivor, skrapa färg, lägga golv och slipa fönsterlister. 




Efter dryga fem timmar återkom vi till utgångspunkten, cyklar lastades på ställen och ytterligare en härlig tripp med kartläsning på tvåhjuling kunde föras upp på upplevelsekontot.