måndag 26 juli 2021

Bodycakes till lunch …



Söndagen ägnades åt att utforska delar av Blekinge. Vi började med ön Senoren där ett bad inledde dagens övningar. Det var härligt många grader i vattnet. 

En dag med mening är en dag med orientering som ordspråket säger och därför besöktes ett antal kontrollpunkter på OK Orions promenadorientering. En av dessa var placerad vid Ediths Kroppkakor. Ett litet trädgårdskafé som serverar en klassisk blekingsk rätt. Dessa görs av potatis, fläsk, lök, ägg och mjöl. De serveras med skirat smör eller gräddmjölk samt lingon. Det fick bli dagens lunch.


Från en högre punkt på den annars platta ön spanade vi ut i skärgården på den plats där den ryska ubåten U 137 gick på grund för fyra decennier sedan. Liten historielektion hölls för de två äldsta barnbarnen om händelsen.


Under eftermiddagen bar det iväg till de centrala av Karlskrona. Ett glasskafé väntade och utanför ringlade kön lång av väntande glassälskare. En av oss fick roa sig med att förlänga kön medan vi andra besökte stadens mest kända person - Gubben Rosenbom! Han efterfrågade en slant och naturligtvis uppfylldes hans vädjan.


Sent omsider blev det vår tur att välja glass och det var rejäla lass som fyllde rånen. Återstår att se om det var bra uppladdning inför den första tävlingen som avgörs på måndagseftermiddagen.