måndag 13 september 2021

En dag att minnas …

Pust ... är det lätt att utbrista efter gårdagen. Detta inte beroende på många värmegrader utan ett ihållande regn hela dagen lång. Det började i arla morgonstund på väg till Ulricehamn och DM i långdistans. Där mötte vi storkuperad terräng och det som är så vanligt nuförtiden i orienteringssammanhang; ris, pinnar och bröte. Det ihållande regnet underlättade inte precis heller framfarten.

När mållinjen passerats var det bara att förflytta sig snabbt till bilen och riva fram lite torra kläder.

På eftermiddagen väntade en träff med kusiner och släktingar så vi passade på att slå två flugor i en smäll i sjön Åsunden. Dels avverkades dagens dopp och dels tvättade vi bort barr, smuts och en och annan älgfluga som envist höll sig fast i håret. Rentvagade och torra  ställdes färden till Kungälv.




Där väntade en minnesstund för min farbror Åke. Han gick bort för drygt ett och ett halvt år sedan men på grund av pandemin har det inte funnits möjligheter att tillsammans göra ett avslut. Åke har genom åren varit min stora inspiratör, mentor och vägledare. Han har varit min "orienteringspappa". Det kändes skönt att tillsammans med hans familj och övrig släkt kunna hedra hans minne och detta i Kungälvs OK:s klubbstuga där han ofta vistades.