onsdag 8 september 2021

100 på raken …

Igår blev det ett bad i sjö för hundrade dagen i rad. Vi antog utmaningen från barnbarn #2 som redan förra året fixade 100 dagar men som i år höjde målsättningen till 150. Alltså, tanken är att fortsatta dagliga bad i hav eller sjö ska genomföras ännu ett tag. Men igår nåddes den tresiffriga nivån i Vänerhavet där graderna denna dag uppgick till 15. 

Badställena har varierat. Insjöar, Östersjön, saltbad på västkusten och fjällsjö. Som varmast har det varit 24 grader. Några dagar har det varit vidrigt med hällregn och blåst, många dagar har varit underbart härliga. Någon dag blev det ett sent bad bara någon timma innan tolvslaget.




Det som från början varit en gimmick, en kul grej, har efterhand blivit ett vardagligt och naturligt inslag. Det är både ett självklart och vardagligt inslag men också något man längtar efter. Den "kick" och upprymdhet man får när det är riktigt friskt eller kallt har blivit något efterlängtat. Återstår att se hur länge den positiva upplevelsen hänger i. Förra året gjordes det sista badet i november och då visade termometern 9 grader.


Nu finns det inga som helst ambitioner att bli vinterbadare utan målbilden handlar om 150 alltså dagliga dopp till slutet av oktober. Kan inte påminna mig om att någonsin tidigare i livet ha badat 100 dagar på raken så nu blir det nytt rekord varje dag. Detta så länge möjligheten och lusten finns.