tisdag 28 september 2021

Ingen fingertoppskänsla …

Följetongen om Göteborgsvarvet som ställdes in tidigare i höst fortsätter. Tonläget har något förändrats och nu planeras ett alternativlopp under sena hösttider. Men nu har Konsumentverket efter flera anmälningar höjt rösten. Många besvikna vill ha tillbaka startavgiften men nekats. Det flaggas med rättsliga åtgärder.


Skrev om arrangemanget i denna blogg den 26 augusti. Tycker inte annorlunda idag än då. Styrelsen i Göteborgs Friidrottsförbund verkar dock vara riktigt hårdnackade. Tonläget är vasst och uppskruvat. Man har också enligt tidningsuppgifter anlitat "en av Sveriges bästa byråer som kan det här med idrottsjuridik". Sannolikheten är stor att det blir ett trist eftermäle.




Är ännu idag förvånad och förundrad. Tänker man inte dugg på Göteborgsvarvets varumärke ... på konsekvenserna ... och i ett längre perspektiv. Förstår tillfullo att pandemin har drabbat arrangemanget hårt precis som för många andra; enskilda, mindre företag och andra ideella organisationer. I ett sådant läge hade det varit mera smakfullt om styrelsen visat lite empati och inte kallsinnigt viftat bort och negligerat besvikna och frustrerade "kunder". Var finns/fanns fingertoppskänslan?