lördag 18 september 2021

SM-helg …



Idag är det precis tio år sedan Vänersborgs SK arrangerade SM-stafetten vid Onsjö. Sammantaget 333 lag kom till start i de fyra klasserna herrar, damer samt dam- och herrjuniorer. Samtidigt arrangerade vi SM i precisionsorientering och en publiktävling - det var ett tufft beting!

Förberedelserna var många och långa. De sista veckorna blev mycket utmanande då det regnade och regnade och regnade. Vi var tre tävlingsledare som delade på bördan, jag själv, Anders L. och Anette F-L.

För egen del var det som ett heltidsjobb de sista veckorna. Hade en hel del sparade semesterdagar som skulle tas ut senast årsskiftet 2011-12 så 25 av dessa gick åt för SM-arrangemanget. Trots mycket jobb var det härliga och minnesrika dagar men att göra en repris är fullständigt otänkbart.




Tillbaka till nutiden och även denna helg handlar om SM. På programmet står ungdoms-SM där äldsta barnbarnet deltar. Det var inledning igår med sprintdistansen i de södra stadsdelarna av Falköping. Efter halva banan låg han sexa men gjorde ett misstag till den åttonde kontrollen. Det blev en extrasväng runt ett kvarter som kostade nästan en minut och han kom i mål på femtonde plats. 

Idag väntar långdistans i skogarna norr om Mullsjö och imorgon blir det stafett. Naturligtvis är vi på plats för att kolla den unga generationen men också för att delta i publiktävlingen "Ostlöpet".


Vi bor på Hotell Mullsjö, ytterligare en gång denna höst. Har alltid gillat stället med sin speciella atmosfär och omgivning. Var här första gången i slutet på 60-talet och sedan har det blivit åtskilliga besök genom åren. Anläggningen drivs nu i en ny regi med ambitionen att få fart på verksamheten efter nedstängningen under pandemin. 

Stället rekommenderas verkligen med ett alldeles extra stort plus för maten ... wow!