fredag 17 september 2021

Ruskvädersdag …

Gårdagen blev en lång ruskvädersdag. En dag med innejobb och några timmar fylldes med förberedelser inför nästa veckas veteranlöp. Terrängen och kontrollerna kollades av för några dagar sedan. Igår handlade det om att iordningsställa SI-enheter, aktivera Eventor och publicera information om arrangemanget, digitalisera banor och kontrollbeskrivningar i programvaran Purple Pen, överföra banorna till sajten Livelox så att alla som vill kan lägga in sina gps-spår efter loppet samt att överföra banorna till pdf-filer som deltagarna kan ladda ner och skriva ut. Återstår att sätta ut ett 25-tal kontroller med alla tillbehör men det blir först på tisdag. 

Under arrangemanget assisterar klubbkompisen Rolf med tidtagningshanteringen och detta med hjälp av programvaran Meos. 

Orienteringsarrangemang handlar idag om mycket teknik och då dels om att ha tillgång till  hårdvaran men också kunskapen att hantera olika applikationer. Det är inte konstigt om det då och då strular.




Trots ruskvädret med mycket nederbörd och starka nordostliga vindar görs inget undantag vad gäller det dagliga badet i hav eller sjö. Dock kunde inte den vanliga badplatsen utnyttjas. Där var det för riskabelt. Istället sökte vi oss till en vik som var någorlunda skyddad från vind och vågor.