lördag 11 september 2021

Tajt program …

Denna minst sagt regniga lördag stod DM i sprint individuellt och stafett på programmet. Tuffa utmaningar för arrangörerna att få ihop två tävlingsarrangemang inom en ganska kort tidsperiod. Det är lätt att det strular och framförallt då vad gäller stafettarrangemanget. Det är så mycket som ska klaffa med gafflingar, si-pinnar och annat.


Sammantaget var det bra och kul banor. Dock, som nästan alltid vid sprintarragemang, strul vad gäller passager genom grindar och över häckar/stenmurar. En segrare diskade sig själv då hon omedvetet hade passerat genom en grind som visserligen var öppen men som på kartan var "stängd".

Sannolikt är dessa slumpmoment något man får leva med. Det är knappast görligt för arrangörer att ha koll på alla små detaljer. Kanske ska man dock som banläggare undvika sträckningar genom komplexa områden där den typen av misstag kan uppstå.




Trots hällregnet var det kul och särskilt kul att äldsta barnbarnet tog ett DM-tecken. Bara ett halvt dygn tidigare hade han också vunnit natt-DM. Imorgon väntar så den sista DM-tävlingen; långdistans.

Man kan så där i förbigående fundera över hur programmakarna tänkte när man planerade in fyra mästerskapsarrangemang inom ett så kort tidsspann.