torsdag 9 september 2021

Späckat program …

Vi skippade onsdagens veteranorientering. Istället drog vi till Göteborg med de två äldsta barnbarnen och ställde upp i göteborgarnas DM-sprint. Ett bra arrangemang i Mölnlycke fast det blev mörkt för sent startande och en och annan bar faktiskt en liten pannlampa för kartlyse. Sprintorientering ger ofta upphov till otydligheter i kartbilden. Denna afton hade arrangörerna inte markerat ett med staket avspärrat område vilket ledde till längre löpsträckor=tidsförlust för de som tog detta vägval. Inte bra.

Kvällsmörkret smög sig på och på hemvägen blev det bad i sjö samtidigt som vi lyssnade på sportradion och referatet från VM-kvalet i fotboll. Det var inte bara kvällen som var mörk!




Imorse vaknade vi till stålande solsken och dessutom fanns möjligheten att åka till Lidköping och skaraborgarnas veteranlöp. Beslutet var lätt och tillsammans med cirka 160 andra gamlingar sprang vi i Rådaskogen. Mycket eftersnack denna dag bland annat beroende på en härlig "återträff" med Hans Ekberg som en gång i tiden skolade mig på något juniorläger. Hasse var landslagslöpare och har dessutom jobbat med elitträning så vi hade mycket att dryfta om vad gäller forna tider och gamla bekanta. Kul!


På hemvägen hittade vi till badplatsen Arken vid Vänerkanten. En badplats som hade sett sina bästa dagar men av lämningarna att döma hade den haft en storhetstid med många badgäster. Vet inte om man kan kulturminnesmärka en badplats men om så är fallet platsar Arken som en sådan.

Lite mer kultur hanns också med då vi spanade in forminnet Stenkullen strax utanför Såtenäs.