måndag 15 februari 2016

OL-fri helg ...

Ingen orientering denna helg. Istället handlade det om att passa barnbarn så att föräldrarna fick "egentid". Men det blev mycket idrott. Var ledsagare till Alvins friidrottsträning i Bohus. Kollade naturligtvis in upplägg och genomförande. Imponerades av tjejerna som ledde träningen och variationen av övningar och lekar. Det fanns ett grundtänk bakom allt och det mesta kunde härledas till olika moment i friidrott typ spänst, uthållighet, snabbhet, koordination och reaktion.
Träningshallen var 120 meter lång och 10 meter bred med tartan som underlag. Ett perfekt tillhåll för friidrottare vintertid. Smart utnyttjat för att passa in i idrottshallens övriga utrymmen. Tänker på arenan i Vänersborg; tänk om man haft klokheten att planera utrymmen för fler idrotter och då bland annat friidrott.


Eftermiddagen infann sig och på programmet stod Ale Invite. En tävling i snowboard vid Alebacken mellan Göteborg och Trollhättan. Närmare 13 000 personer var på plats för att kolla världselitens konster. Fartfyllt, våghalsigt och festligt. Det var "drag" runt tävlingen med mycket runtomkring. Musik på hög volym, en galet entusiastisk speaker, servering, försäljning och upptåg av olika slag. Det var fest!

Så fanns alternativet med Vinterrace på söndagsförmiddagen. Inte så lockande med gemensam start och gatlopp i dalsländska Färjelanda. Eller rättare sagt, inte alls lockande! Det är inte ofta att OL-arrangemang ratas. Men vinterns utbud handlar tyvärr oftast om gemensam start. Därför längtar man bara så efter tävlingspremiären då det är individuell start.