måndag 5 november 2018

Dagen efter veckan ...

Tillbaka i hemmet efter en intensiv och händelserik vecka i Toscana tillsammans med barn, barnbarn, gamla kompisar och nya sådana. Lite dagen-efter känsla då väskor ska packas upp och kläder i mängd ska in i tvättmaskinen. Som konstaterats efter flertalet tidigare resor används inte allt som ansågs vara viktigt och nödvändigt vid avresan. Men väskorna är rymliga så varför inte fylla på. Nuförtiden shoppar man inte heller loss utomlands. Dels behöver man inte så mycket fler prylar och dessutom är exempelvis kläder och elektronik lika billigt på hemmaplan eller via någon internetshop. Då blir det dessutom levererat till brevlådan. Taxfree är också ett minne blott, alltså ingen större idé att bära och släpa på ädla drycker.


Resor tenderar att snabbt bli historia. Nya resmål och orienteringsresor hägrar. Skogssporten är otroligt häftig med tanke på resor som kan göras och detta över generationsgränserna. Det är en alldeles speciell känsla att som veteran diskutera bansträckningar och vägvalsalternativ med barnbarn och deras kompisar även om det skiljer 55-60 år mellan tävlingsklasserna.
Naturligtvis kan man aldrig styra barns val av idrott eller specialintresse men man kan öppna dörrar samt låta dem pröva och smaka på. Kanske (och förhoppningsvis) tänder man en gnista. En gnista som utvecklas till ett livslångt engagemang. Ett engagemang som erfarenhetsmässigt gör att man blir riktigt rik - rik på upplevelser!