fredag 30 november 2018

Ord & tankar ...

Har idag rotat fram mina gamla små anteckningsböcker med hårda pärmar som förr alltid fanns på armlängds avstånd. Där gjordes anteckningar och noteringar som passerade i olika sammanhang. Det var klokord, citat, eftertankar, idéer och uppslag. Sågs något intressant eller hördes något underfundigt eller tänktes något klurigt då åkte pennan fram och rader skrevs.


Så dök iphonen upp med många möjligheter. Nu behövdes inte längre svartpärmade notisböcker. Mobilen var suverän på att bevara anteckningar, foton och ljud så valet var enkelt. Eran med penna och papper var över.

Nu är ambitionen att göra några djupdykningar och plocka fram särskilt kloka klokord och tankeramsor. Öppnade på måfå ett uppslag och på en rad stod det ”Makt blir aldrig mätt ...”. Vet inte när eller i vilket sammanhang de fyra orden skrevs. Kanske var det när någon makthavare, chef, ledare eller beslutsfattare tog i lite för mycket och inte kunde låta bli att lägga sig i eller stoppade fingrarna för långt ner i syltburken.