söndag 4 november 2018

Lång hemfärd ...

Suck och pust. Lååång hemresa. Under gårdagen stod vi uppställda i god tid för avfärd från Pisa 13.00. Klockan 11.17 plingar mobilen till. Mejl från Lufthansa meddelar att det istället blir buss till Bologna och klockan 19.05 flyg till Frankfurt alltså helt ny resväg. Vad som händer i Frankfurt stod skrivet i stjärnorna eller någonstans i Lufthansas cybervärld. Ett dåligt omen var dock att det stod "Standby" på boardingkortet.

Så blev det då landning i Frankfurt och personal som inte visste, ruskade på huvudet och såg allmänt förvirrade ut. Hänvisning hitåt och ditåt och uppåt och neråt och inåt. Vart har den tyska "ordning och redan" tagit vägen?
Sent omsider blev det övernattning på hotell i Frankfurt. Men bara några timmar ... redan 04.45 ringde väckarn.

Flyget denna söndagsmorgon gick i alla fall i tid hem till Sverige och väskorna var med. Gött!
Nu börjar arbetet med kompensationsersättning. Frågan är om vi ska driva det själva eller anlita en av flera aktörer som driver processer mot flygbolag. De ska ha en fjärdedel av beloppet man får ut men frågan är om det inte är värt kostnaden. Sedan återstår att se om Lufthansa går oss tillmötes.


Skönt att vara hemma efter en härlig vecka tillsammans och detta utan några intermezzon. En flygförsening kan i stunden upplevas som jobbig men när det är överstökat så är det inte så dramatiskt.