onsdag 28 november 2018

Förr och nu ...

Antingen sviker minnet mig eller så var det bättre och enklare förr. Jag tänker på flygresor. Förr köpte man en biljett. Då ingick en 20-kilos väska och handbagage. Vid incheckningen togs man emot, fick sitt boardingkort och väskan togs om hand. På planet serverades frukost eller lunch eller middag utan att behöva krångla med betalning.




Idag ... pust ... kö och väntan ... krånglig biljettbeställning via nätet med en massa rutor som ska markeras och riktigt svårt (omöjligt) att få en överblick ... ankomst till flygplats och uppställning framför automat med boardingkort, peka in bokningsnummer på skärmen, markera antalet väskor och oj nu fastnade bagageremsorna i maskinen, leta upp personal som låser upp och konstaterar att klisterremsorna tagit slut och sätter dit ny rulle ... ny kö för väskinlämning, oj remsorna på fel plats, riva upp och sätta rätt ... så är det dags att strippa vid insläppet, ta av livrem, packa upp ipaden, hålla upp armarna, ta bort myntet som råkat gömma sig längst ner i byxfickan ... efter passagen "påklädning" och invänta ny väntan vid inpassering till gaten ... oj det elektroniska systemet kan inte läsa streckkoden ... personal ingriper, viker och slätar ut boardingkortet, fungerar ändå inte, slår in låååång kod på tangentbordet och äntligen grönt för inpassage ... planet i luften, nu vankas frukost, förberedelser har gjorts med kreditkortet lätt tillgängligt, tyvärr har frukostlådorna tagit slut, vad har ni då: ja kaffe och ett kexpaket, OK då, kortterminalen fungerar inte, går det att betala kontant, har pengarna i ryggan på hatthyllan, är det den svarta, japp, rota och leta upp en tjuga och äntligen kan man njuta av en pappersmugg med ljummet pulverkaffe och snustorra kakor.

Undrar vilket flygbolag som först återgår till som det var förr. Det kommer naturligtvis kosta en extra slant men är helt övertygad om att en form av bekväm "all-inclusive" blir en realitet.