tisdag 9 februari 2021

Favorit ...

Klädesplaggen blir många dessa kalla vinterdagar. Lager på lager och olika varianter beroende på vilken form av uteaktivitet som står på programmet. Genom åren har garderoben utökats rejält trots en ambition att göra sig av med gamla årgångar. 

Men i mängden kläder finns det alltid något eller några plagg som man föredrar mer än andra. Det beror inte på utseende eller nymodighet utan helt enkelt på att de känns bra. De har hängt med år efter år och trots att de börjar bli slitna, nötta och tilltygade. Det finns inte på agendan att de ska förpassas till någon klädinsamling eller hamna i grovavfallet.




Min absoluta favoritmundering under kyliga och isiga dagar är ett extra tjockt underställ av karaktären "Lager 2". Det ribbstickade, fodrade och långärmade plagget med tre fickor uppfyller alla önskemål av bekvämlighet vare sig det handlar om att stå emot kyliga vindar eller släppa igenom svettstrilar när så krävs.


Åtskilliga är tvättmaskinsturerna som stället varit med om under de två decennier den funnits i klädgarderoben. Den har krympt eller så är det något annat som vuxit till ... 🤔. Den är nött och något sliten och skulle egentligen pensionerats för längesedan. Den får hänga med ett tag till trots att utbudet av moderna och superfunktionella plagg är minst sagt stort.