onsdag 10 februari 2021

Trendskifte ...

Tider förändras och beteenden förändras. I dessa iskalla vintertider är det emellanåt intressant att iaktta hur den unga generationen klär sig och samtidigt dra tiden tillbaka när man själv var yngre tonåring.


Då, för mer än fem decennier sedan, skulle man inte ha mössa eller någon form av huvudbonad trots att minusgraderna var tvåsiffriga och nordan låg på. Man plågade sig med att gå barhuvad förmodligen beroende på att någon form av allmän  "tuffhetsfaktor" i kompisgänget så krävde. 

Dessa dagar ser man knappast någon som inte har något värmande och skyddande på huvudknoppen. Vinterutbudet av huvor, mössor, hättor och liknande är minst sagt stort.




Den översta delen av kroppen skyddas med besked men med fotlederna råder en annan logik. Trots att det är rejält kallt med is och snö i vristregionen råder uppenbarligen en "tuffhetsfaktor" som proklamerar: Bar hud!


Äldre generationers förmaningar typ "ta på dig" och "var rädd om hälsenorna" möts av total likgiltighet. Trendskiftet är uppenbart; nu är det "from head to foot " som gäller ... beteenden förändras! Varje generation har sin uppfattning om vilken del av kroppen som ska vara bar vintertid.