tisdag 23 februari 2021

Hemmafixande ...

Gårdagen bjöd på märkliga ljusskiftningar. Sol och dimma växelspelade vilket resulterade i allt från riktigt grått till guldpräglat. Dock var inte plusgraderna många utan tangerade då och då nollstrecket.




Många är de i olika åldrar som utnyttjar de ljusa timmarna för promenader i dessa pandemitider. Noterar också att "hejandet" har eskalerat när man möts eller passerar. Detta oavsett om man känner varandra eller inte. Är det en effekt av påbuden om distansering, isolering och att hålla avstånd; man vill helt enkelt ha någon form av social kontakt.


Hemmafixandet har ökar markant berättar lokaltidningen. Detta i form av allt från renoveringar till nybyggnation i större eller mindre omfattning. Det egna hemmafixandet handlar om att göra sig av med en del av allt som sparats genom åren. Just nu är det bokhyllorna som är i fokus. Böcker, både skön- och facklitteratur, som man inte öppnat eller ens kastat en blick åt de senaste 5-10 åren sorteras ut och ska ur lägenheten. Det handlar inte om ett tjugotal utan flera hundra. Av bara farten åker också gamla dokument och underlag från arbetsåren med. 

Man ställs också inför andra funderingar och överväganden; vad göra med gamla vinyler, kasettband och CD-skivor. Dessa har bara samlat damm de senaste åren och kräver dessutom utrymme. De spelas aldrig och lyssnas inte på när det är så behändigt och enkelt med Spotify. 


Det blir i närtid ytterligare timmar med hemmafixande!